post

Jul i Gran Anse på Martinique

Den 24. december ankom Barolo til Gran Anse bugten for at fejre juledagene. Netop som vi kommer ind i bugten for at smide ankeret, ser vi de første skilpadder i overfladen. Hvilket passer meget godt med at Sus kan få sit juleønske opfyldt, som går på at se en skillepadde. Nu fik hun endda muligheden for at snorkle med dem. Ankeret når også bare lige at få fat i bunden inden Sus og Heine har snorkel udstyret på og er i vandet. Det lykkedes da også at se nogle stykker på tæt hold.

Selve juleaftensdag gik med snorkling i bugten og forberedelse af julemiddagen, som stod på traditionel dansk julemad med andebryster, rødkål og brunede kartofler. Desserten var selvfølglig Risalamande med kirsebær sovs, som dog var lavet af kirsebær marmelade tilsat en skvæt rum.

Julemiddagen blev for flere af os indtaget kun i underbukser, da temperaturen lå omkring de 30 grader nede i båden. Efter at have indtaget middagen var det tid til at danse om juletræ og synge julesange fra de medbragte sanghæfter. Selvfølgelig afsluttet med “Nu er de jul igen”, hvor hele besætningen dansede båden rundt.

Der efter blev der pakket gaver op og spist risalamande og jeg er sikker på at hele besætningen havde en anderledes men hyggelig juleaften.

Første juledag gik med afslapning og snorkling i bugten og ude langs rev kanten i den sydlige del af bugten. Her er fantastisk snorkling. Inde i bugten er der skilpadder og ude langs rev kanten er der utroligt smukt med koral tårne og masser af fisk.

I dag har vi spist julefrokost med Marinerede sild, hjemmelavet karrysalat, fiskefiletter med remulade, leverpostej med champignon og bacon, kippers osv…
Der blev selvfølglig serveret øl og linie akvavit til maden, så nu er vi rigtigt mætte og sidder at nyder den lune aften.

I morgen går turen syd på til St. Lucia og derefter mod Bequia, hvor vi håber at fejre nytår.

Herunder ses lidt billeder fra Gran Anse og vores fejring af julen: